Recepten enzo

Home » Ingredienten » Rode kool

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Ingredienten: Rode kool


Recepten en zo Ingrediënten: Rode kool Rode kool heeft zijn kleur te danken aan de stof anthocyanine. De wilde vorm van koolkomt voor langs de kust van Zuid-Engeland en West-Frankrijk tot Noordwest-Spanje. In Engeland groeien wilde vormen van kool altijd op kalk- en krijtrotsen.

Rode kool hoort tot de sluitkolen, deze kolen hebben een min of meer gesloten krop.
De blauw-rode kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. De intensiteit van de rode kool is afhankelijk van het ras.

Bewaren en houdbaarheid
U kunt rode kool het beste bewaren op een koele, droge plaats. De beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Eet de kool zo vers mogelijk.

Schoonmaken
Was de kool en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de kool in vieren, snij de stronk eruit , was de stukken en snij ze in reepjes of schaaf de stukken.

Toepassingen
Kook geschaafde kool gedurende 5-8 minuten in weinig water; in stukken gesneden kool gedurende 10-12 minuten. Rode kool is uitermate geschikt om te bakken of te smoren. Ook kunt u de kool klaarmaken in de magnetron.

Voedingswaarden per 100 gram
Energie: 20 kcal
Eiwit: 2.0 gram
Koolhydraten: 3.0 gram
Vet: 0.0 gram
Vezels: 3.6 gram
Vitamine C: 60 mgram



Kijk hier voor meer informatie over Koolsoorten

Recepten met Rode kool



<< 1 >> 

Recept van Rode kool op grootmoeders wijze op Receptenenzo

Rode kool op grootmoeders wijze

Zo maak je rode kool, net als oma het vroeger deed. Lekker lang zachtjes laten koken tot de kool ...
Recept
 
Recept van Rodekoolstamppot op Receptenenzo

Rodekoolstamppot

Lekkere stamppotvariant met rode kool, rookworst en stukjes ananas. Lekker!
Recept
 
Recept van Rodekoolstamppot met kalkoen op Receptenenzo

Rodekoolstamppot met kalkoen

Eens een andere manier om rodekool te bereiden, met een lekker pittig stukje kalkoen met cajunkruiden.
Recept
<< 1 >>